Smartlog v3 » Den amerikanske VIRUS - hvordan vi undgår næste CRASH » Den amerikanske VIRUS - hvordan undgår vi næste CRASH!
Opret egen blog | Næste blog »

Den amerikanske VIRUS - hvordan undgår vi næste CRASH!

2. Feb 2011 19:26, 4180

Forfatteren redegør for den seneste finans- og økonomiske krise og årsagerne hertil i bogen ”den amerikanske VIRUS”. Han giver sit bud på, hvordan ”vi” kan mindske den næste. For den vil komme igen. Spørgsmålet er bare hvornår.
Bogens centrale spørgsmål og påstand er, at ”vi” ikke kan forhindre fremtidige crashes. I de første 10 år af dette århundrede har der allerede været to af slagsen – New Economy og den igangværende globale finans- og økonomiske krise.
Forfatteren slår til lyd for, at ”den, der har fordelene, må også bære skaderne”.
Uhæmmet grådighed må have konsekvenser. Reddes ”man” én gang af staten uden nævneværdige konsekvenser vil uansvarligheden blot gentage sig. ”Man” reddes jo af staten (altså så længe den ikke også er gået konkurs).
Og det er en fejlagtig opfattelse, at mene, at kun virksomheder kan gå bankerot. Og at stater har ubegrænsede finansieringsmuligheder. Statsgæld er som bekendt morgendagens skatter. Og her er der også en grænse.
Island anvendes som eksempel på hvor hurtigt det kan gå for en nation fra top- til bundplacering. Island bliver i en FN rapport (2007) omtalt som verdens mest udviklede land og med den højeste indkomst pr. indbygger. På få uger rucher landet ned på niveau med et udviklingsland. Og gælden er 12 gange bruttonationalproduktet!
Forfatteren peger på, at de strukturer, der bragte Island til statsbankerot kan under lignende omstændigheder ramme lande som Schweiz, Danmark og Sverige.
Forfatteren påpeger også, at det er uhyre farligt for samfundet, at honorere en kortsigtet forretningsmæssig succes med høj bonus, og ikke samtidig drage ledelsen til ansvar for langsigtede tab.
Bogens forfatter - Dr. Phil. Rainer Hank (f. 1953) - er redaktør på den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Bogen har en bred målgruppe og vil således med fordel kunne læses af – politikere, fagforeningsledere og tillidsfolk, fremtidsforskere, makroøkonomer, journalister (med erhvervsstof som speciale), virksomhedsledere, investeringsrådgivere (herunder personer beskæftiget inden for bank-/finanssektoren i særdeleshed samt ejendomsmæglere), undervisere og andre, der bl.a. ønsker en nærmere redegørelse for baggrunden for den nuværende økonomiske krise og hvad der venter, når Kina i løbet af de næste 10 -15 år forventes at blive verdens største økonomi. 
Ole K. Ersgaard er virksomhedskonsulent og bl.a. uddannet erhvervsøkonom MDM og PD samt i NLP og coaching.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031